Krevet i tapecirani namještaj

Jedino skaj i koža nisu porozni na prašinu i kožu, kakav je Vaš krevet?

Ukoliko niste, molimo pročitajte oboljenja uslijed grinja, kako bi lakše pratili.

Krevet je najprljaviji dio stana, jedini je dio koji nikako ne možete očistiti s obzirom da mu je zaprljanje od dna prema gore. Sumnjate?

Jedino mjesto u stanu gdje ulazite osvježeni i čisti upravo je krevet, a koja prostorija u stanu ima najteži miris.. spavaća soba.

Nema logike?

Zamislite da nikada barem djelomično ne izbacite prašinu iz stana. Možete li si zamisliti miris koji bi prevladavao? Prašina ima svoj specifičan neugodan miris. A kada ste iz kreveta izbacili prašinu punu fekalija? Vjerovatno nikada s obzirom da nemate alat za takav pothvat. Usisavanjem ili parom samo gornji dio tkanine očistimo, a što je sa onim fekalijama unutra... nestane li i to? Otuda težak miris u spavaćim sobama, ne našom krivicom... već zbog nemoći.

Kupite novi krevet, koji je u Vaš dom stigao iznutra zaprašen. Legnete, tokom noći ostavite 1.5 grama kože koju su grinje jedva dočekale. Sjednete na krevet (djeci omiljena igra...skakanje po krevetu), tokom noći se okrećete a sve te vibracije dižu prašinu koja Vam je 10 cm udaljena od nosa. Nažalost, tu prašinu udišemo dok spavamo, srce sporije lupa, sporije dišemo, cijeli metabolizam je uspavan, a udišemo fekalije dok nam je imunitet najslabiji. Ako u prosjeku 8 sati dnevno provedemo u krevetu, možemo samo biti sretni da još nemamo posljedica, ali dovoljan je samo jedan jaći pad imuniteta i sve se "preko noći" može okrenuti.

Iz toga razloga, krevet i tapecirani namještaj potrebno je svaka 3 mjeseca dubinski suho oprati preventive radi, ali sa spoznajom što se unutra zbiva i iz higijenskih razloga.

Nekada su ljudi vani klofali madrace, ostavljali ih na suncu da se zrače... danas nemamo te mogućnosti. Već grinjama pružamo sve što im je potrebno.... hranu (koža), vlagu (znoj) i mračan prostor.

Dubinska glava našeg profesionalnog aparata ima snagu podizanja prašine sa 25 cm dubine što rezultira 100%-tnom čistoćom, a možete se uvjeriti odmah nakon čišćenja da je krevet čist.